День правознавства провели бібліотекарі у Кропивницькому

Повномасштабне вторгнення рф в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, безробіття, втрата місця проживання 

Таке соціальне напруження є каталізатором негараздів у родині, що може переростати в насильство.

День інформації у філії №18 розпочався з Акції «16 днів проти насильства». Бібліотекарі нагадали читачам про існування проблем у суспільстві, інформуючи та підвищуючи рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства. У людини повинен бути недискримінаційний простір для життя, розвитку і професійного зростання.

У бібліотеці організовано виставку-ілюстрацію «Це – не ок!», протягом дня читачі долучаються до онлайн-огляду «Інформаційно-цифрова безбар’єрність» та обмінюються думками, гортаючи інформаційне портфоліо «Вирішення соціально-психологічних проблем».

Кожен учасник отримав Інформаційний буклет «Ваші дії, якщо ви постраждали від насильства?» та Порадник «Що ви можете зробити, якщо бачите, що хтось зазнає ҐЗН?»

Навіть у такий непростий час, який наразі переживає наша країна, додержання права на захист від домашнього насильства не повинно вважатись другорядним. Не замовчуйте та не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога.

145